12 askeleen ohjelmat

12 askeleen ohjelmat

Nimettömien pelureiden 12 askeleen ohjelma

Askel 1: Tunnista pakonomainen pelaaminen

1 Tunnista pakonomainen pelaaminen

Ensimmäiseksi kannattaa muistaa, että kaikki tilaisuuksissa käyvät ihmiset ovat voimattomia pelaamisen suhteen – olipa kyseessä mikä pelimuoto tahansa. Asia voi itse asiassa päteä myös ilmaisiin peleihin. Meidän Nimettömiin pelureihin liittyneiden ongelmapelaajien tulee myöntää, että emme voi hallita pelaamista, ja että tämä riippuvuus aiheuttaa elämässämme lukuisia ongelmia.

Askel 2: Löydä voima

2 Löydä voima

Kun ensimmäinen askel on suoritettu, tulee Nimettömien pelureiden löytää uusia voimavaroja. Elämässä on meitä itseämme suurempi voima, ja tämä voima on sinun työkalusi riippuvuutta vastaan taistelemiseen. Käyttämällä tätä voimaa, löydät tiesi jälleen takaisin normaalielämään ja kykenet lopettamaan pelaamisen.

Askel 3: Anna voiman johdattaa sinua

3 Anna voiman johdattaa sinua

Nyt kun olet hyväksynyt voiman olemassaolon, on aika opetella luovuttamaan tahtosi ja koko elämäsi tämän voiman käsiin. Sinun täytyy ensin ymmärtää keinot, joiden avulla voit antaa voiman johdattaa tekojasi. Tämän taidon Nimetön peluri oppii ryhmän tapaamisten aikana.

Askel 4: Tee itsetutkiskelua

4 Tee itsetutkiskelua

Sen jälkeen on aika tehdä syvällinen analyysi omasta itsestäsi. Tee inventaario sisimmästäsi ja ala luoda uutta minuutta. Käy tässä yhteydessä läpi niin taloudelliset asiasi kuin oma moraalisikin.

Askel 5: Myönnä vikasi ja puutteesi

5 Myönnä vikasi ja puutteesi

Tämän askeleen aikana opit tunnistamaan puutteesi ilman muiden apua. Kukaan meistä ei ole täydellinen, mutta tosiasioiden myöntäminen voi olla vaikeaa. Haluamme aina uskoa, että vika ei ole meissä itsessämme. Tämä ei ole totta, ja sinun on oltava tarpeeksi vahva myöntääksesi asian.

Askel 6: Päästä irti heikkouksistasi

6 Päästä irti heikkouksistasi

Nyt on aika antaa luonteeseesi liittyvien ongelmien mennä. Se on vaikeaa, mutta täysin mahdollista. Sinun täytyy uskoa itseesi päästäksesi eroon peliongelmasta ja tullaksesi jälleen onnelliseksi.

Askel 7: Pyydä apua

7 Pyydä apua

Emme puhu nyt välttämättä jumalasta, vaan siitä voimasta, johon juuri sinä uskot. Jos et halua käyttää uskonnollisia termejä, voit niiden sijasta ajatella jotakuta perheesi jäsentä tai muuta sinulle tärkeää ihmistä. Puhu tämän hahmon tai henkilön kanssa, ja näe hänet auttamassa sinua peliongelmasi kanssa.

Askel 8: Tee lista

8 Tee lista

Pelaamisen lopettamiseksi sinun täytyy tulla paremmaksi ihmiseksi. Tämän askeleen aikana tee lista tekemistäsi asioista, jotka ovat olleet pahoja. Listaan tulee kerätä sekä pelaamisesta että muista tekijöistä aiheutuneet asiat. Kun listasi on valmis, sinun tulee muiden Anonyymien pelaajien avulla tehdä suunnitelma näiden asioiden korjaamiseksi.

Askel 9: Hyvittäminen

9 Hyvittäminen

Nyt on aika panna täytäntöön 8. askeleen kohdalla listatut asiat. Ajatus on samankaltainen kuin Will Smithin tähdittämässä Seven pounds (Seitsemän elämää) -elokuvassa.

Askel 10: Inventaarion jatkaminen

10 Inventaarion jatkaminen

Opi tekemään jatkuvasti tapahtuvaa itseanalyysia. Myönnä tekemäsi virheet heti saman tien kun teet ne.

Askel 11: Jatka rukoilemista tai tärkeän ihmisen kanssa keskustelua

11 Jatka rukoilemista tai tärkeän ihmisen kanssa keskustelua

Opi keinot, joilla voit pyytää apua jumalalta tai joltain muulta valitsemaltasi taholta, jonka tuoma inspiraatio auttaa sinua jokapäiväisessä elämässäsi.

Askel 12: Toteuta periaatteita

12 Toteuta periaatteita

Jatka kaikkien askeleiden toteuttamista ja yritä myös auttaa muita peliongelman tai muiden psykologisten haasteiden kanssa kamppailevia ihmisiä levittämällä ympärillesi tietoisuutta 12 askeleen ohjelmasta.